Exista viata si fara PHP6 – Retrospectiva 2012

Read this post in English

Share on:

A mai trecut un an fara suport nativ de unicod in PHP. Da, nu a aparut inca PHP6, in caz ca cineva chiar se mai intreba asta…

In schimb, versiunea care a aparut este PHP 5.4. Cu aceasta versiune cred ca nu au fost adaugate decat lucruri de finete, nu mai e o schimbare asa de mare cum a fost in cazul PHP 5.3. In PHP 5.4, schimbarea majora o reprezinta traits si, favorita mea, noua varianta de closure.

Dupa cum anul trecut cuvintele cheie au fost Drupal si Magento, anul acesta cuvantul cheie a fost doar Magento.

Acum doua luni, mai mult fortat de imprejurari, am sustiunut examenul de certificare pentru Magento Plus. Pentru aceasta certificare, angajatorul meu, Optaros, a avut o influenta majora. Am fost mai mult sau mai putin obligat sa-l sustin si alaturi de asta a trebuit si sa facem parte dintr-un study group organizat de companie.

Nu am mai facut parte dintr-un study group din facultate si trebuie sa recunosc ca uitasem utilitatea lui. Cei care aveau mai multa experienta cu Magento (fata de mine care am putin mai mult de un an), au ajutat foarte mult la clarificarea unor probleme si la documentarea lor.

Dar mai multe despre asta intr-un alt blog, care va urma curand (sper)…

Oricum, dupa ce a trebuit sa studiez atat de in detaliu Magento, trebuie sa recunosc ca am mult mai mult respect pentru platforma. Dupa ce analizezi arhitectura din spate, incepi sa percepi altfel lucrurile. Arhitectura este foarte interesanta si destul de flexibila, lucru care te face sa treci cu vederea unele neajunsuri.

Acum ca a inceput un nou an, imi doresc sa public mai mult, cred ca in ultima perioada nu am fost foarte “productiv” cand vine vorba de publicat, fie ca este text sau cod.

Si anul acesta mi-am propus sa sustin cel putin un examen de certificare. Cum certificarea de Magento era in plan de abia pentru anul acesta, inca mai am optiuni pe lista.

Cam atat despre 2012 si planurile pentru 2013.

Va doresc un 2013 extraordinar!