Calea personalizată pentru Composer cache

Read this post in English

Share on:

Am avut recent o problemă interesantă: accesul meu la un depozit care necesită autentificare a fost invalidat în mod abrupt. Problema în cazul meu a originat de la depozit, dar ar fi putut fi la fel de ușor din cauză că mi-am pierdut credențialele sau altceva similar. Accesul meu urma să fie restabilit în curând. Cum știm cu toții, “în curând” în IT poate dura între cateva minute și dispariția tuturor formelor de viață cunoscute, iar eu trebuia să fac un build până atunci.

Și încă un detaliu, localul meu funcționa în continuare.

Pentru o vreme m-am întrebat de ce funcționează localul meu, dar tu ai citit titlul, deci ai văzut deja motivul, cache-ul meu local era încă valabil.

Am căutat o vreme o metoda usoara de a pune pachetele de pe local la eliminarea care făcea construirea, și există modalități, dar nu intenționam să pierd zile lucrand la o problemă care s-ar putea rezolva oricum înainte sa-mi finalizez eu abordarea.

Soluția a fost foarte simpla:

  • trebuie doar făcută o copie a cache-ului local, pentru linux este în mod normal în “~/.composer”;
  • trebuie copiata pe serverul de interes intr-o locație preferată (sa zicem /tmp/composer_cache);
  • exportam variabila COMPOSER_CACHE_DIR (“export COMPOSER_CACHE_DIR=/tmp/composer_cache”);
  • se ruleaza composer in mod normal.

Asta e tot, acum poți folosi cache-ul local pe un server la distanță. Nu este cel mai elegant lucru, dar este un hack rapid foarte util.