JavaScript debugging cu Venkman

Share on:

Din ciclul unelte utile dar nepromovate, in aceasta seara avem o mica unelta numita Venkman. Unealta este realizata ca extensie pentru FireFox si se foloseste pentru debugging a codului JavaScript.

Nu stiu daca mi se pare mie sau chiar sunt foarte putine instrumente pentru asa ceva? Google Chrome are niste unelte foarte interesante pentru urmarirea proceselor JavaScript, iar probabil la polul opus se afla Internet Explorer cu niste mesaje deosebit de generice (si suficient de inutile) cu privire la erorile gasite.

Dar de multe ori nu sunt erori de cod ci erori de logica.

Dar sa revenim la Venkman, acesta ofera posiblitatea de a urmarii executia pas cu pas, de a opri un script sau de a continua. Imi aduce aminte de uneltele din Visual Studio pentru C++, evident nu este la nivelul acela dar este un mare pas inainte pentru JavaScript.

In ultimele luni am incercat sa fac mici joculete in JavaScript, iar o astfel de unealta mi se pare foarte utila pentru a urmarii executia pas cu pas.

Oricum mi se pare ca JavaScript a devenit doar de putin timp apreciat la adevaratul potential, iar aceste unelte aduc limbajul la nivelul la care merita.