Yet another PHP 20 blog…

Read this post in English

Share on:

PHP 20 party

Acum 20 de ani, Rasmus Lerdorf a anuntat aparitia unui nou tool, numit PHP.

Eu am intalnit PHP in 2004, dornic sa fac paginile mele HTML mai dinamice. Cineva mi-a recomandat PHP pentru ca era foarte simplu si usor de folosit. Pentru ca instalarea parea destul de complicata, am folosit PHP Triad. In cateva minute am fost gata sa-mi incep experimentele si am fost cucerit de feedbackul instant oferit.

Pe atunci eram student si cursurile erau bazate pe Pascal si C/C++. Nu-mi placea Pascal pentru ca era deja depasit, iar C avea un sistem complicat de lucru cu memoria si in loc sa ma preocup de gandirea logica, trebuia sa ma preocup de alocarea de resurse.

Acest limbaj nou pentru mine avea sintaxa asemanatoare cu C, dar fara bataia de cap a managementului de resurse. Eliminand acest impediment, am reusit sa-mi dezvolt gandirea logica si chiar sa devin un programator mai bun in general, nu doar in PHP.

In perioada respectiva, PHP nu era considerat un limbaj “serios” de programare, mai degraba unul pentru incepatori. La unul din primele interviuri la care am mers, angajatorul mi-a spus pe un ton cicalitor: “PHP este o jucarie, haide la noi si o sa inveti programare adevarata in ceva serios, cum este FoxPro!” Acela a fost unul din momentele care m-au ambitionat sa ma fac programator PHP.

11 ani mai tarziu, inca pot spune ca este limbajul meu de suflet si ca probabil nu as fi avut o cariera ca programator fara el.

Care a fost prima ta interactiune cu PHP?