Claudiu Persoiu

Blog-ul lui Claudiu Persoiu


Yet another PHP 20 blog…

with 2 comments

PHP 20 party

Acum 20 de ani, Rasmus Lerdorf a anuntat aparitia unui nou tool, numit PHP.

Eu am intalnit PHP in 2004, dornic sa fac paginile mele HTML mai dinamice. Cineva mi-a recomandat PHP pentru ca era foarte simplu si usor de folosit. Pentru ca instalarea parea destul de complicata, am folosit PHP Triad. In cateva minute am fost gata sa-mi incep experimentele si am fost cucerit de feedbackul instant oferit.

Pe atunci eram student si cursurile erau bazate pe Pascal si C/C++. Nu-mi placea Pascal pentru ca era deja depasit, iar C avea un sistem complicat de lucru cu memoria si in loc sa ma preocup de gandirea logica, trebuia sa ma preocup de alocarea de resurse.

Acest limbaj nou pentru mine avea sintaxa asemanatoare cu C, dar fara bataia de cap a managementului de resurse. Eliminand acest impediment, am reusit sa-mi dezvolt gandirea logica si chiar sa devin un programator mai bun in general, nu doar in PHP.

In perioada respectiva, PHP nu era considerat un limbaj “serios” de programare, mai degraba unul pentru incepatori. La unul din primele interviuri la care am mers, angajatorul mi-a spus pe un ton cicalitor: “PHP este o jucarie, haide la noi si o sa inveti programare adevarata in ceva serios, cum este FoxPro!” Acela a fost unul din momentele care m-au ambitionat sa ma fac programator PHP.

11 ani mai tarziu, inca pot spune ca este limbajul meu de suflet si ca probabil nu as fi avut o cariera ca programator fara el.

Care a fost prima ta interactiune cu PHP?

Written by Claudiu Persoiu

8 July 2015 at 3:02 PM

Posted in PHP

Tagged with

2 Responses to 'Yet another PHP 20 blog…'

Subscribe to comments with RSS or TrackBack to 'Yet another PHP 20 blog…'.

  1. O să răspund la call to action: în 2005 am vrut să fac primul site, după modelul regielive. Astfel am descoperit Joomla și lumea PHP.

    ps

    9 July 2015 at 9:56 AM

  2. tot prin 2004 si eu:) faceam niste aplicatii pentru colectare de date in fox, si am zis: ce-ar fi sa fac toata treaba asta web-based? sa intre omul cu user si parola, sa am toate datele intr-un singur loc, sa stiu cine a introdus ce … cam asa a inceput distractia! 😀

    radone

    10 July 2015 at 12:11 PM

Leave a Reply