E decembrie iar PHP6 inca nu este aici…

Share on:

Este decembrie, frigul a venit, vitrinele magazinelor sunt pline de decoratiuni de Craciun iar PHP6 inca nu este aici… poate anul viitor…

Se pare ca versiunea 4 a fost cea mai populara versiune de PHP, PHP5 a avut viteza cea mai mica de penetrare in piata iar PHP6… cea mai asteptata.

Dupa cum sunt schitate lucrurile, PHP6 nu o sa aduca o schimbare atat de mare cum au adus versiuniile precedente, mai degraba o sa aduca schimbari calitative, probleme vechi vor fi rezolvare, REGISTER GLOBALS o sa dispara de tot, la fel si Magic Quotes, care nu este o problema atat de mare de securitate cat de performanta. Vechea si alta data populara gama de functii ereg vor disparea in favoarea preg, aceasta din urma fiind mult mai rapida. Pe de alta parte, cel mai mare avantaj o sa fie suportul pentru Unicode.

Pana atunci exista totusi versiunea de test, iar versiunea finala initial se credea ca o sa fie lansata in 2007, iar acum la finalul lui 2008 este inca in lucru.

Dar intre timp pe 4 decembrie pe site-ul PHP.net, a fost lansata versiunea 5.2.7. Totul bine si frumos, pana pe 7 decembrie cand a fost retrasa pentru ca Magic Quotes nu mai functiona. Sfatul era asteptarea versiunii 5.2.8. A doua zi aceasta a fost lansata, oricum nu cred ca cineva care se grabea sa faca update folosea si Magic Quotes pe on.

Iar acum ma retrag in liniste sa o astept… poate anul viitor…