CodeIgniter 1.7 Professional Development Packt Publishing – Book review partea 1

Read this post in English

Share on:

0905.jpg

Packt Publishing a scos o noua carte despre framework-ul PHP de tip RAD, CodeIgniter versiunea 1.7.  Cartea CodeIgniter 1.7 Professional Development scrisa de Adam Griffiths , are sloganul “become CodeIgniter experts with professional tools, techniques and extended libraries”.

Doar din slogan se vede un ton putin diferit fata de cartea CodeIgniter 1.7 de la Packt Publishing care dupa parerea mea avea mai mult scopul de a arata ce poate face framework-ul CodeIgniter.

Aceasta noua cartea are mai mult scopul de a arata cum poti dezvolta aplicatii profesionale, sau cel putin pana la proba contrarie, stay tuned to find out!

Un argument pentru slogan este si target-ul asa cum este definit in “Who this book is written for”, care contine fraza:

Basic knowledge of CodeIgniter will be helpful.

O fraza periculoasa dupa parerea mea, pentru ca poate speria un incepator, chiar daca in carte se pare ca sunt descrisi toti pasii de la instalarea serverului.

Daca de la prima carte ma asteptam la o prezentare generala, acum sunt curios sa vad daca exemplele sunt mai ample si mai concrete.

Din capitoul mostra se poate vedea ca in care este foarte mult cod. Cat timp este logic cred ca este bine, este de multe ori mai usor sa intelegi din cod, pe care oricum il vei scrie si tu si il poti lua drept exemplu, decat teorie.

Dar mai multe despre aceasta carte dupa ce voi avea ocazia sa o lecturez.

Va urma…