Diagrame de baze de date cu MySQL folosind MySQL Workbench

Translations: "Română" |

Share on:

Cand eram in facultate am intalnit diagrame de baze de date folosind unelte vizuale. Pana la urma toata lumea foloseste diagrame cand schematizeaza o baza de date, fie ca e pe hartie sau calculator. Tot in facultate am intalnit si Rational Rose, unealta care desi nu am prea inteles-o atunci mi se parea geniala pentru diagrame. Pentru prima data vedeam cum poti construi o diagrama vizual cu cateva click-uri.

Cand am avut licenta ma gandeam cum sa fac schema bazei de date folosind RR, si totusi nu parea o idee atat de buna, e ca si cum as incerca sa sap gradinita din fata blocului folosind un plug, o sa reusesc dar… nu e tocmai unealta potrivita.

Apoi un coleg mi-a deschis ochii: MySQL Workbench, unealta geniala pentru realizarea de diagrame si in plus o facilitate foarte buna, consturirea de diagrame prin reverse engineering de SQL.

Nuprea am inteles de ce aceasta unealta nu este atat de populara, adica eu m-am invartit o vreme in jurul subiectului ca sa gasesc solutia de la un coleg.

Concluzia, MySQL Workbench este o unealta foarte buna pentru designul bazelor de date, atat pentru developeri cat si pentru administratori, in special in situatia cand esti intr-o sala de sedinta si vrei sa schematizezi o baza de date pe un proiector, mai ales ca la final poti sa dai direct export.