Windows XP Service Pack 3

Translations: "Română" |

Share on:

Microsoft a lansat de curand, SP3 pentru Windows XP.

Cum spuneam intr-un blog anterior, asta arata ca Microsoft inca nu va renunta la acest sistem de operare etc.

Intr-o zi, cineva a incercat sa acceseze o anumina aplicatie de la o anumita banca (bancile in general folosesc token, un sistem pentru autentificare, nu vreau sa spun decat ca acesta se poate genera ori din software cu un program sau hardware cu un dispozitiv), a incercat sa se autentifice asa cum face aproape zilnic dar… nimic, eroare dupa eroare. Dupa suficient timp pierdut si destule telefoane la banca a reperat si problema, sofware-ul nu este compatibil cu SP3.

Cum ce s-a intamplat mai sus nu m-a afectat chiar de loc sa va povestesc o alta problema care am intalnit-o eu personal. A trebuit sa fac un proiect zilele trecute folosind serverul Oracle (am folosit 10g). Din pacate… nu am reusit sa-l fac sa functioneze normal pe desktopul meu, am incercat pe laptop… la fel. Totusi in mod ciudat dupa ce l-am instalat pe o versiune de Win cu SP2 ca prin minune a mers (Win original, acelasi ca pe laptop).

Trebuie sa recunosc ca de mult nu am mai vazut un update care sa faca atat de multe probleme ca SP3, nu spun ca nu au mai fost si altele, dar… se pare ca povestea continua. Voi decideti daca faceti pasul spre SP3 sau… nu. Oricum putea sa fie si mai rau, daca nu mai pornea Apache sau MySQL?