O carte pentru PHP 6

Translations: "Română" |

Share on:

Chiar daca PHP 6 nu este gata inca, sau mai bine zis mai are destul pana va ajunge la varianta finala, deja am gasit o carte dedicata noii versiuni avand titlul PHP 6 and MySQL 5 for Dynamic Web Sites: Visual QuickPro Guide.

Schimbarile care vor avea loc in cadrul PHP 6 sunt deja cunoscute, iar versiunea CVS este disponibila.

Avand in vedere cele de mai sus, se poate crede ca aceasta carte se grabeste sa anunte venirea, pentru ca cititorul sa aiba parte de o abordare a noii versiuni.

Am avut ocazia sa rasfoiesc versiunea in romana a cartii PHP si MySQL pentru site-uri WEB dinamice. Pe spatele cartii sunt bifate nivelurile “Incepator”, “Mediu” si “Avansat”. Cu toate acestea cartea pare mai mult o adaptare a cartii pentru versiunea 4 la versiunea 5, totusi fara a se atinge aproape de loc (sau chiar de loc) aspecte cum ar fi POO, XML, Streams sau abordari prea succinte pentru elemente complexe cum ar fi array-urile. Intradevar cartea nu se pierde in multe detalii iar la final exista prezentate cateva exemple concrete.

Pe Amazon.com se pot rasfoi cateva pagini din carte, din pacate editia precedenta chiar si catii de PHP 5 si se poate vedea ca nu au fost prea multe schimbari in cuprins cel putin, evitand abordari detaliate pentru subiecte care au constituit modificari majore intre versiuni.

Concluzionand eu unul nu ma astept decat la o carte adaptata usor la modificarile care au avut loc de la ultima versiune si nici de cum la o carte orientata spre noua versiune, gata sa evidentieze noile facilitati introduse (sau cele eliminate) in versiunea 6 a PHP. Probabil lansarea timpurie a cartii nu este decat o politica de marketing.