Elefantul meu PHP (elephpant)

Read this post in English

Share on:

De cand am aflat de existenta elephpant-ului am vrut sa-l am. Un tel de loc romantic sau demn de a fi idealistic, dar totusi mult mai complicat decat ar putea parea.

elephpant

Nici macar google se pare ca nu ofera rezultate cine stie ce relevante. Francezii de la Nexen care il produc nu au nici un magazin de distributie, de fapt nu exista retail oficial de loc pentru asa ceva.

Cu toate ca Web-ul este plin de poze cu elefantul php de la tot felul de evenimente, sau chiar cu caracter erotic, nu acelasi lucru se poate spune si despre locurile de unde se poate cumpara.

Pe site la Nexen scrie ca se pot comanda minim 50 elefanti php mici sau 1 mare, dar cam pe aici se termina povestea. La un moment dat am zis sa incerc sa comand 50 de elefanti dar… nici asta nu am reusit.

Intr-un final, dupa aproape 2 ani de cautari am ajuns intamplator pe eBay. M-am gandit ca poate macar unul s.h. exista. Se pare ca exista cineva din UE care ii distribuie! La momentul cand scriu acest blog se pare ca nici acel anunt nu mai exista, dar cu putin noroc in maxim cateva saptamani va reaparea. Cautarea trebuie facuta dupa “php elephant”, nu “elephpant” care este numele oficial.

Dupa aproape doua saptamani de cand am facut comanda, a venit! Acum sunt fericitul posesor al unui elephpant! Pretul nu a fost tocmai mic, 15 lite + transport, dar pentru aceasta mult asteptata mascota consider ca a meritat.

Este intradevar destul de micut dar foarte bine lucrat si simpatic. El a fost mascota mea pentru certificarea ZCE 5.3.

Misterul legat de raritatea acestor elefanti este elucidat pe elephpant.com: “No retail at the moment. We prefer relying on local PUG or online shop to actually do retail.”. Se pare ca momentan singurul mod de a achizitiona unul este sa gasesti pe cineva care a cumparat 50 elefanti php si acum vinde din ei, sau sa cumperi 50!

Soarta productiei din 2011 a fost decisa la finalul anului trecut, prin pagina de precomanda de pe http://www.elephpant.com/. Si aici probabil se vor putea precomanda din nou curand.

Cand a aparut formularul de precomanda pe elephpant.com am primit chiar si un mail in care mi se spunea sa comand daca sunt interesat. Deci daca sunteti interesati abonarea este utila.

O noutate este elefantul php roz! Probabil ideea a aparut pentru partea de PHP Woman din comunitate. Nu exista nici o poza cu acest nou elefant, pentru ca este la prima generatie.