php|architect’s Zend PHP5 Certification Study Guide – 2nd Edition

Share on:

php|architect’s Zend PHP5 Certification Study Guide – 2nd Edition, sau mai exact ghidul recomandata de Zend pentru sustinerea testarii in vederea obtinerii ZCE PHP 5.

O carte subtirica pentru un limbaj peste 1000 de functii (var_dump(get_defined_functions()); – 1297 in versiunea mea), dar exista o explicatie, aceasta carte NU ESTE UN MANUAL! este doar un ghid, manualul il cunoastem deja, se gaseste pe site-ul php.net.

Este o carte foarte interesanta, cel putin a fost pentru mine. Aceasta atinge practic toate subiectele posibile in cadrul examenului de certificare, dar NU le trateaza in detaliu. Daca intentionati sa studiati pentru certificare folosind aceasta carte, trebuie sa aveti manualul aproape, pentru ca nu se gasesc toate explicatiile in carte.

Pe alocuri mai sunt greseli, chiar daca este a doua editie, lucru care mi se pare bizar. Din fericire ele sunt destul de usor de reperat.

Editia a doua mai trateaza doua noi subiecte, respectiv PDO si mysqli. Chiar daca sunt tratate pe scurt, eu am mai gasit lucruri care nu le stiam in aceste capitole (ma indoiesc ca erau critice pentru a trece examenul, dar cred ca sunt utile pentru experienta mea).

Pana la urma este o carte interesanta, si nu de putine ori citind ma gandeam “nu stiam ca se poate face si asa”.

Eu am cumparat-o de la Zend, o data cu certificarea, un set de 10 teste si doua tricouri (php geek fashion 🙂 ), am ales livrarea prin posta, pentru ca era mai putin de jumatate fata de DHL si surpriza, pachetul a venit la doar o saptamana de cand am fost anuntat ca a plecat! Evident pachetul a venit de la un centru apropiat (element 5 Germania), desi initial ma gandeam ca o sa fie livrat din SUA sau Israel si o sa fie un frumos cadou de Craciun.